Στη γιορτή της Μητέρας

   Για ‘σένα, μητέρα, που φιλοξένησες εννέα ολόκληρους μήνες στα σπλάχνα σου αυτά τα χαρούμενα αγγελούδια του σπιτιού σου.
   Για ‘σένα, μητέρα, που στον καιρό της εγκυμοσύνης σου πέρασες τόσες δύσκολες μέρες, κουβαλώντας στους κόλπους σου κάποια καινούρια ύπαρξη.
   Για ‘σένα, μητέρα, που πόνεσες στον τοκετό και γλύκανες τον πόνο σου στη θέα του όμορφου παιδιού σου.
   Για ‘σένα, μητέρα, που νύχτες πολλές δεν έκλεισες μάτι στο προσκέφαλο του παιδιού σου, γιατί δεν άντεχες το κλάμα του.
   Για σένα, μητέρα, που όταν το παιδί σου έλιωνε στον πυρετό, έλιωνες από την αγωνία και τη λαχτάρα να το δροσίσεις με την αγάπη σου.
   Για ‘σένα, μητέρα, που δούλεψες σκληρά και τα απαλά σου χέρια γέμισαν ρόζους, για να δώσεις την ευκαιρία στα παιδιά σου να κάνουν μια άνετη ζωή, να σπουδάσουν.
   Για ‘σένα, μητέρα, που έμαθες τα παιδιά σου να ψελλίζουν τα πρώτα γράμματα, τις πρώτες παιδικές προσευχές.
   Για ‘σένα, μητέρα, που οδήγησες τα παιδιά σου στο δρόμο της αρετής και τους έδειξες το δρόμο που οδηγεί στο ναό και στη συνάντηση με το Χριστό.
   Για ‘σένα, μητέρα, που έπλασες τα ωραιότερα όνειρα για τα παιδιά σου, για την οικογένειά σου και τώρα νιώθεις όλα να καταρρέουν σαν ένας χάρτινος πύργος.
   Για ‘σένα, μητέρα, που δέχεσαι από τα παιδιά σου τις πρώτες αντιρρήσεις, που μετράς τις πρώτες ανυπακοές, που μένεις κεραυνόπληκτη στην προκλητική και ασεβή συμπεριφορά των παιδιών σου.
   Για ‘σένα, μητέρα, που την τρυφερή σου καρδιά πληγώνουν τα πρώτα σκληρά λόγια των παιδιών σου, ναι, για σένα ήθελα να πω… μην αποκάμεις. Αυτό είναι το τίμημα της αγάπης σου. Αυτός είναι ο σταυρός σου. Αυτή είναι η δοκιμασία σου. Υπέμενε και επίμενε να στέκεσαι όρθια και δίπλα στα παιδιά σου. Ποτέ μην εξετάζεις πως οι άλλοι φέρονται σε σένα. Μάθε πάντα εσύ να φέρεσαι σωστά στους άλλους. Έχεις δίκιο. Είναι φριχτό να βλέπεις τα παιδιά σου να στ’ αρπάζει ο κόσμος, να στα κλέβει η αμαρτία, να στα κερδίζει ο διάβολος και να τα παρασύρει στο λαβύρινθο του αθεϊσμού και συ να μη μπορείς να τα βοηθήσεις. Μητέρα, χριστιανή μητέρα, σήκωσε αγόγγυστα το σταυρό σου. Ίσως, αυτός είναι πιο μεγάλος σταυρός. Μην αρνείσαι να περιβάλλεις με την ίδια πάντα στοργή το αγαπημένο σου παιδί. Πολιόρκησέ το με την αγάπη σου και με την προσευχή σου. Στο τέλος, εσύ θα είσαι η κερδισμένη. Εσύ Μάννα.